Utilizați un browser vechi. Vă sugerăm să actualizați browser-ul dvs. pentru a beneficia de o experiență de calitate pe site-ul nostru: Chrome, FireFox, Opera, Safari sau Internet Explorer. [X]

Salvarea României. Creșterea consumului. publicat în: Sfaturi | tag-uri: , , | comentarii: Nu sunt comentarii

Competitie

În acest articol nu vom scrie despre un element secret care va salva economia României. Creșterea consumului nu va crește salariile, nici locurile de muncă, nici nivelul nostru de trai.

Creșterea consumului ar fi însă singura șansă de evitare a recesiunii. Asta pentru că frânarea exporturilor a dus la o creștere record a deficitului comercial al României, ceea ce se va reflecta în declinul PIB-ului.

Deficitul comercial al României a fost de 462,8 milioane de euro în prima luna a anului, cu 82% mai mare decât cel din aceiași perioadă a anului trecut.

“Economia Europei nu arată prea bine, așa că exporturile României nu vor fi la nivelul din 2011. Creșterea economică va trebui să se bazeze în primul rând pe consumul intern”, potrivit declarației analistului economic Aureliam Dochita.

Așadar, dacă într-un articol trecut menționam faptul că recesiunea nu mai este omul negru al economiei, se pare că situația se agreavează pe zi ce trece și veștile bune întârzie să apară.

Potrivit Dan Matei Agathon, vicepreședintele Alianței Confederațiilor Patronale din România, există o soluție pentru această situație.

“O măsură utilă ar fi încurajarea exporturilor de către IMM-uri prin scăderea taxelor. Dacă orice IMM care exportă o marfă produsă în România ar avea reduse la jumatate taxele și impozitele aferente activității respective, accentul s-ar muta de pe importuri pe exporturi”

Însă la ritmul în care se iau deciziile în mediul politic de azi, și mai ales că este un an electoral, concentrarea persoanelor responsabile de implementarea acestei soluții va fi pe alte lucruri. Așadar nu putem decât să sperăm la o creștere a consumului naturală, și să sperăm că nu o vom duce mai rău.

Sursa: Business24.ro

Despre Vânzări

Domeniul vânzărilor este unul dinamic, în permanenta evoluție, de aceea, dacă ești pasionat de vânzări și vrei sa fii la curent cu toate noutățile, înscrie-te la newsletter-ul nostru.

 

Lasă un comentariu (Nu sunt comentarii)