Utilizați un browser vechi. Vă sugerăm să actualizați browser-ul dvs. pentru a beneficia de o experiență de calitate pe site-ul nostru: Chrome, FireFox, Opera, Safari sau Internet Explorer. [X]

Punctul forte al României publicat în: Sfaturi | tag-uri: , | comentarii: Nu sunt comentarii

Punctul forte al Romaniei

Potrivit datelor anunțate de Institutul Național de Statistică ( INS ), producția internă de cereale a crescut anul trecut cu 24,3% față de anul 2010.

Ca urmare a acestei creșteri, România ocupă locul 5 în Uniunea Europeană la producția de grâu și locul 2, după Franța, la porumb.

Așadar, punctul forte al României în anul 2011 a fost agricultura. Dar oare această creștere s-a datorat guvernului, firmelor sau norocului? Dacă în 2012 vremea nu va fi atât de prielnică agriculturii ce măsuri vor lua producătorii?

Grâul și porumbul nu sunt singurule cereale care au înregistrat creștere. Tot aici mai putem menționa și floarea soarelui, a cărei producție a crescut la 1,8 milioane de tone, față de 1,2 milioane de tone în 2010. Deasemenea producția de cartofi, de legume ( tomate, morcovi, ceapă, varză, ardei ) și de struguri au înregistrat creștere față de 2010.

Pe de altă parte, producția de sfeclă de zahăr, pepeni, castraveți, prune și pere a înregistrat scădere față de anul 2010.

Aceste date sunt cuprinse în cercetarea statistică “Producţia agricolă vegetală la principalele culturi, în anul 2011″

Tu care crezi că va fi evoluția agriculturii României în anul 2012? Exprimă-ți părerea în rubrica de comentarii.

Sursa: zf.ro

Citește și articolul România vândută bucată cu bucată.

Despre Vânzări

Domeniul vânzărilor este unul dinamic, în permanenta evoluție, de aceea, dacă ești pasionat de vânzări și vrei sa fii la curent cu toate noutățile, înscrie-te la newsletter-ul nostru.

 

Lasă un comentariu (Nu sunt comentarii)