Utilizați un browser vechi. Vă sugerăm să actualizați browser-ul dvs. pentru a beneficia de o experiență de calitate pe site-ul nostru: Chrome, FireFox, Opera, Safari sau Internet Explorer. [X]

Domeniile anului 2012 în România publicat în: Sfaturi | tag-uri: , | comentarii: Nu sunt comentarii

Domeniile anului 2012 in Romania

În România există sectoare care performează mult peste medie. Economia românească a înregistrat în 2011 o creștere de 2,5%, ceea ce ne situează între țările fruntașe din UE.

Asta nu înseamnă însă că viața noastră de zi cu zi s-a îmbunătățit, însă pe termen lung sunt perspective îmbucurătoare. Întrebarea este, care din aceste sectoare care au performat peste medie își vor continua ascensiunea și în acest an.

2011 a fost un an de excepție pentru domeniile IT, afacerile din domeniul energetic sau agricultură, însă nu a fost un an prea bun pentru construcții, imobiliare sau pentru piața auto.

“Economia României este de așteptat să crească în 2012. Cât de mult, va depinde cu precădere atât de performanța economiei UE, cât și de calitatea politicilor autohtone”, potrivit Laurian Lungu, Managing Partner al companiei Macroanalitica.

Având în vedere schimbările care se produc în domeniul politicii autohtone, dar și situația la nivel european, în care țări precum Grecia, Spania și Italia au mari probleme, acestă așteptare ar putea părea oarecum nerealistă.

Totuși domeniul IT și mai ales segmentul de e-business au fost mai puțin influențate de astfel de schimbări. Conform precizărilor lui Teodor Bildarus, managerul Softellingence, noul guvern sau noi alegeri nu sunt capabile să încetinească creșterea acestui domeniu. Acesta a pus la punct o strategie care s-a dovedit câștigătoare: “Ne-am concentrat atât pe dezvoltarea de produse care să răspundă într-un mod integrat nevoilor companiilor românești și din străinătate, cât și pe încheierea de parteneriate cu jucatori importanți din industrie cu care să colaboram în proiecte mari și foarte mari”.

Așadar, IT &C este un domeniu vedetă. Și asta pentru că orice companie, orice instituție sau orice individ are nevoie de soluții, servicii sau programe în lumea de astăzi.

Domeniul energetic este un alt domeniu vedetă datorită investițiilor care s-au făcut în ultimii ani. Aici vorbim în special de energia verde sau cea eoliană. Cel mai mare parc eolian este situat în Dobrogea, și este o investiție a grupui ceh CEZ.

Așadar dacă vindem servicii sau produse care se regăsesc în domeniile vedetă ale anului 2012 ar trebui să avem o viată ușoară, multe contracte încheiate și comisioane mari. Deasemenea afacerile care cresc creează și locuri de muncă noi, ceea ce nu poate fi decât benefic pentru economia României, dar și pentru noi.

Tu care crezi că sunt domeniile vedetă ale acestui an? Ce soluții crezi că ar putea crește economia țării? Spune-ți părerea în secțiunea de comentarii de mai jos.

Sursa: Revista Biz

Despre Vânzări

Domeniul vânzărilor este unul dinamic, în permanenta evoluție, de aceea, dacă ești pasionat de vânzări și vrei sa fii la curent cu toate noutățile, înscrie-te la newsletter-ul nostru.

 

Lasă un comentariu (Nu sunt comentarii)