Utilizați un browser vechi. Vă sugerăm să actualizați browser-ul dvs. pentru a beneficia de o experiență de calitate pe site-ul nostru: Chrome, FireFox, Opera, Safari sau Internet Explorer. [X]

Cum să devii stăpânul timpului publicat în: Management | tag-uri: , , , , | comentarii: Nu sunt comentarii

Cum sa devii stapanul timpului

Dacă vrei să devii o persoană care maximizează fiecare secundă, ci nu acea persoană care își petrece timpul pe un buget nelimitat, există patru acțiuni simple pe care vei vrea să le urmezi.

Antrenează-ți mintea

Dacă vrei să rămâi cu ceva din asta trebuie să ții minte următoarea afirmație: maximizarea timpului trebuie să devină un mod de gândire înainte de a deveni un obicei. Nici nu pot să număr persoanele pe care le-am auzit zicând “Vreau să fiu mai bun când vine vorba de eficientizarea timpului meu!” Pot să le număr, însă, pe cele care au făcut ceva în privința asta. Care este diferența dintre cele două? MODUL DE GÂNDIRE în primul rând, obiceiul în cel de-al doilea. Majoritatea persoanelor încearcă și realizează un obicei în a fi eficient când vine vorba de timp înainte de a se lămuri de ce este într-adevăr nevoie de asta.

Implementează un sistem

Cea mai bună definiție a cuvântului ”sistem”, având legătură cu vânzările este:” obiceiuri organizaționale”. Un sistem reprezintă totalitatea obiceiurilor dezvoltate corelate cu modul de organizare a zilei și a tot ce include aceasta. Vedeți voi, având un” sistem” vă va forța să faceți lucrurile în mod consecvent. Când facem lucrurile în acest mod, dezvoltăm un model de comportament, iar acel model va spori eficiența noastră, ceea ce ne va face mai rapizi. În alte cuvinte:

Consecvență = model = eficiență = îndeplinind multe într-un timp mai scurt.

Cel de-al doilea motiv pentru care vei vrea un” sistem” puternic este că te va ajuta în luarea deciziilor. E o nebunie câte lucruri zboară în direcția noastră într-o zi. Cum vei alege ce trebuie să faci? Asupra căror lucruri trebuie sa ne axăm atenția și pe care le dăm la o parte? Un” sistem” eficient ne va ajuta să rezolvăm problema asta, deoarece ” sistemul” tău funcționează ca un filtru și un rezervor. Te ajută clarificând ceea ce ESTE important și ceea ce mai poate aștepta. Ce este urgent și ce nu este urgent.

În al treilea rând, un” sistem” îți va salva din timp, energie și bani! Există un citat pe care îl văd în multe birouri unde mă duc:” Lipsa planificării din partea ta nu constituie o urgență din partea mea”. Mă simt nedumerit atunci când lucrez cu persoane care sunt stresate din cauza a ceea ce au adus asupra lor!

Crează reguli pe care să le urmezi

În decursul experienței mele am văzut probleme ale utilizării timpului creând probleme pentru experți în vânzări. Pot spune că există zece reguli pe care le poți implementa chiar de astăzi pentru a-ți schimba rezultatele.

Regula #1: Planifică-ți ziua: Jim Rohn, un expert de top în domeniul dezvoltării personale a spus că mulți oameni își petrec mai mult timp plănuind concediile și vacanțele decât plănuind propria viață!

Zilele noastre nu sunt cu mai puțin diferite. Ne luăm din timp plănuind vacanțe și concedii, deci vor fi frumoase și facem ce vrem să facem: De ce zilele în care lucrăm să fie diferite?

Regula#2: Alocă-ți timp pentru a ” face curățenie”. ”O să fac asta primul lucru de dimineață, apoi mă apuc de altceva”, îți promiți în gând. Dimineața următoare, în timp ce îți faci treaba, primești un email care îți captează atenția. Înainte să realizezi, se face ora 11:00 a.m. iar ziua îți este compromisă. Sfat: trebuie să ajungi acasă în timp pentru a-ți rămâne posibilitatea de a rezolva lucrurile rămase. Începând ziua cu nimic pe cap este o senzație minunată!

Regula #3:” Care îmi sunt limitările?” Ține minte, există un număr de factori psihologici care pot influența comportamentul nostru, așa că verifică-ți acțiunile constant. Întreabă-te: ” Este asta CEA mai productivă acțiune pe care o pot îndeplini acum?” Dacă nu, uită-te în agenda și alege cea mai productivă opțiune.

Regula #4: Adoptă o mentalitate minimalistă. O abordare minimalistă este eficienta CÂND este potrivită. O mentalitate minimalistă constă în a face minimum din treabă pentru a îndeplini așteptările. Odată ce așteptarea a fost îndeplinită, mergi mai departe! Un imens abuz de timp este atunci când ne copleșim si complicăm inutil. Cheia pentru a face asta corect este de a-ți urmări intuiția profesională.

Regula #5: Alege – Da sau Nu. Încearcă cât mai mult să te dedici zilei stabilind prioritățile. Făcând un pic din fiecare îți irosește timpul. Exceptând o urgență din partea clientului, dedică-te uneia sau alteia. Producția ta va crește!

Regula #6: Vei face doar pe ce te vei concentra. Scapă de sintagma” muncă de birou”. Când te vei axa pe asta, îți vei petrece din timp făcând doar asta, treburi de birou! Data viitoare înainte să îți începi activitatea, spune-ți că vei avea o” zi de prospectat prin sunat”. Zicala,” Vei primi numai pe ce te concentrezi” ESTE adevărată.

Regula #7: Opt este oportun. Data viitoare când îți setezi o întâlnire, fii cel care decide să vă întâlniți la ora 8:00 a.m. sau mai devreme dacă este posibil. Dacă eziți, vor propune altceva mai târziu, ceea ce este bine atât timp cât încerci tu primul! Nu este altceva mai bun decât perna caldă și moale de dimineață, dar ziua îți va fi mult mai productivă dacă îți începi ziua de dimineață!

Regula #8 Timpul în bucăți mari. Gândește-te la îndeplinirea obiectivelor ca și când lucrezi pe linia de asamblare. Micșorează-ți ecranul și verifică-ți mail-ul în fiecare oră. Fă toate prețurile, citatele, cercetarea sau datul telefoanelor toate o dată. Făcând câte un pic din fiecare nu este eficient.

Regula #9: Fă ceea ce este mai important prima dată. O metodă de a rezolva multe dintr-o dată este de a-ți bloca din timp, primul lucru de dimineață, pentru a prospecta prin sunat. Diminețile mele, de obicei, sunt rezervate între 8-10 a.m. pentru sunat. În așa fel vei ȘTI că se vor rezolva. Dacă amâni sunatul, cu toții știm care sunt șansele pentru a-l face mai târziu.

Regula #10: Timp pentru condus= Timp pentru învățat. Câte ore crezi că stai în spatele volanului pe săptămână? Imaginează-ți câte poți învăța pe un subiect dacă vei ALEGE să investești în acel timp pentru dezvoltare personală. Vei putea deveni un expert în orice domeniu în câțiva ani! Așa că, săptămâna trecută, cum te-a ajutat materialul pe care l-ai ascultat să devii o persoană mai bună sau să obții mai mulți bani?

Pregătește-te pentru denivelări

Modul cum îți petreci timpul reprezintă o serie de obiceiuri și priorități comportamentale, încât chiar și cele mai bune intenții nu te vor aduce la destinația finală. Învățând cum să îți maximizezi timpul este un proces, nu ceva ce deții. Fii îngăduitor în greșelile tale, în timp ce contești modul cum lucrezi. Câștigând acest echilibru îți va asigura dezamăgirile crescânde care te vor însoți în călătoria ta, în timp ce în mod constat îți va asigura automotivația și responsabilitatea necesară pentru a-ți îndeplini misiunea!

Mark Heerema

La vârsta de 21 de ani, Mark, câștiga minimul pe economie ambalând produse. Disperat, el a încercat să intre în domeniul vânzărilor. Fără experiență în acest domeniu, fără training el a reușit să doboare recordurile unei firme în vânzări înainte să împlinească 24 de ani iar în curând s-a văzut în postura de a conduce departamentul de vânzări a unei companii care avea cifra de afaceri de 90 milioane de dolari pe an. Apoi, folosind aceleași secrete și principii care l-au ajutat să devină un om de succces, a ajuns la o cifră de afaceri de 3 milioane de dolari în doar 3 ani pornind o companie de la zero.

 

Lasă un comentariu (Nu sunt comentarii)