Utilizați un browser vechi. Vă sugerăm să actualizați browser-ul dvs. pentru a beneficia de o experiență de calitate pe site-ul nostru: Chrome, FireFox, Opera, Safari sau Internet Explorer. [X]

Cele 3 vitamine ale omului prosper publicat în: Atitudine, Sfaturi | tag-uri: , , | comentarii: Nu sunt comentarii

Cele 3 vitamine ale omului prosper

Cele 3 vitamine ale omului prosper
Un prieten vechi, fost coleg de liceu, s-a uitat la poza mea de pe facebook si mi-a zis: ”Ce față de om prosper ai !”

M-a amuzat…

Nu mă gândisem niciodată că prosperitatea are o …. față… dar dacă privim in sens metaforic, probabil că are Oamenii prosperi sunt caracterizați de o minte creativă, de un corp sănătos și de o stare generală de bună dispoziție care se citește pe față.

Din păcate, la noi în țară ideea de prosperitate se potrivește mai bine cu o …BURTĂ… decât cu o față, dar asta e pe cale să se schimbe… sper…

Speranța mea nu e teoretică ci practică, pentru că vad tot mai mulți oameni care au succes autentic și care doresc sa dea din experiența lor comunității in care trăiesc… si cu cât suntem mai mulți, cu atât mai bine !

Când oferi din ceea ce cunoști, de fapt înțelegi mai bine ceea ce știi. Simplul fapt că te străduiești să explici altcuiva te ajută să simți mai bine puterea gândurilor care îți trec prin minte.

Dar ca să poți împărtăși cu generozitate ceea ce știi, este nevoie să depășești gândirea sărăcăcioasă că odată ce dai din ce ai vei rămâne FĂRĂ ceea ce ai…

Și așa ajungem la prima vitamină a omului prosper:

Contribuția !

Oamenii prosperi se hrănesc din ideea de a oferi celorlalți resurse, informații și oportunități.

Pentru ei este foarte energizant să dea sfaturi, să caute rezolvări la probleme, să pună în legătură oameni competenți, etc.

Ei au înțeles un lucru pe care îl repet foarte des în seminariile mele: Când valoare generezi, oportunități creezi.

Acesta este și motivul pentru care în ultimii ani am intervievat câteva zeci de antreprenori și specialiști. Pur și simplu, acești oameni sunt dornici să ofere și sunt generoși, cu condiția să simtă că valoarea pe care o oferă este pusă în practică.

Și aici ajungem la a doua vitamină a oamenilor prosperi:

Acțiunea !

Oamenii prosperi nu au doar idei, ci și pragmatismul necesar punerii lor în practică.

Ceea ce îi energizează cu adevărat este faptul că pot vedea materializându-se ideile. Când stai de vorbă cu ei îți dai seama că sunt foarte orientați spre rezultatele măsurabile pe care le pot obține, iar dacă vrei să te asociezi cu ei ar trebui să le arăți că gândești la fel.

Cum se ia această vitamină ?

Zilnic !

Oamenii prosperi își doresc rezultate, progres și eficiență în fiecare clipă. Și cum toate acestea se pot măsura și în bani, rezultatul firesc este faptul că atrag bogăție în viața lor.

Prin contrast, ceea ce omit oamenii cu gândire sărăcăcioasă este orientarea permanentă către rezultatele dorite în viitor. Ei se lasă duși cu gândul la ce merge prost, la condițiile neprielnice, la îngrijorare și lipsuri.

Aceste gânduri, chiar dacă vizitează și omul prosper, sunt repede eliminate de celelalte idei, informații și cunoştinţe cu care el își hrănește în permanență mintea.

De fapt, aceasta este a treia vitamină a omului prosper:

Învățarea !

Omul prosper își hrănește permanent mintea cu informații noi. El învață mereu ! Atitudinea lui de curiozitate se vede în felul cum pune întrebări, în felul cum își alege cărțile de citit, la prietenii pe care îi are… și mai ales în viteza cu care află lucruri noi și le pune în aplicare.

Practic, omul prosper nu are TIMP să fie sărac…

E prea ocupat să se gândească la următorul rezultat de atins, la felul cum poate contribui mai mult în comunitatea pe care o servește sau la noile descoperiri pe care le poate aplica în munca sa !

Să ne gândim puțin la esența vieții omului prosper :

Este generos, este creativ și este în continuă mișcare !

Cum ar putea fi un astfel de om trist, îngrijorat, sărac și în ultimă instanță nefericit ?

Răspuns: nu prea are cum !

Vitaminizat corect, omul prosper își poartă vremea cu el, indiferent că e vânt sau ploaie, că e întuneric sau lumină, că e iarnă sau e vară.

Pentru el, prosperitatea e un mod de viață, nu o țintă.

Când știi care sunt cele 3 vitamine, tot ce îți mai rămâne de făcut este să ții minte să le iei.

Dacă nu te simți suficient de prosper, probabil că îți lipsește măcar una dintre cele trei vitamine.

Fie nu ai contribuit destul, fie nu ai acționat suficient de hotărât, fie nu ai învățat încă ce aveai de învățat. Oricare ar fi cea cu care începi, important este să te vitaminizezi astfel cât mai rapid.

De exemplu, atunci când nu mă simt prosper, citesc o carte bună despre prosperitate sau mă duc la un curs ca să învăț ceva nou, pun în practică ce am învățat cât mai repede posibil și dacă rezultatele sunt bune, mă gândesc imediat cum pot să multiplic acele rezultate ca să servesc mai bine comunitatea din care fac parte.

Astfel toate cele trei vitamine ajung rapid la doza optimă.

Andy Szekely

Este antreprenor, trainer, autor și public speaker cu o experiență de peste 12 ani în educația oamenilor maturi.

Andy este trainer specialist în persuasiune și tehnici de influențare și deține în România licențele pentru programele de training:
• Psychology of Persuasion (USA, 2004)
• Language and Behaviour Profile (LAB Profile, Canada 2005)
• Influencing with Integrity (USA, 2006)

Ca antreprenor, Andy conduce grupul de firme AS și este membru fondator al Fundației Alpha Leadership prin care oferă servicii de training, coaching și consultanță pentru organizații și intreprinzători.

Ca NLP Master Trainer cu dublă formare (2003, 2006) Andy susține programe pentru dezvoltare personală și profesională, sub formă de seminarii deschise sau training pentru companii.

A fost invitat ca speaker și trainer în 5 țări Europene, în SUA și Canada.

 

Lasă un comentariu (Nu sunt comentarii)