Utilizați un browser vechi. Vă sugerăm să actualizați browser-ul dvs. pentru a beneficia de o experiență de calitate pe site-ul nostru: Chrome, FireFox, Opera, Safari sau Internet Explorer. [X]

Ce faci când răspunsul este “nu” publicat în: Atitudine, Comunicare | tag-uri: , | comentarii: Nu sunt comentarii

Ce faci când răspunsul este "nu"

Nu durează foarte mult să-ți dai seama că prevenirea obiecțiilor este una din cele mai importante aspecte pentru a avea success în vânzări. Contractele pierdute, satisfacția foarte mică a clienților pot rezulta dintr-un deficit privind acest asptect. Iată ce ar trebui să faci atunci când întâmpini obiecții în procesul de vânzare:

Anticipează obiecția
– Ce fel de obiecții apar atunci când vorbești cu clienții? Dacă clienții tăi fac parte din același domeniu de activitate este posibil ca obiecțiile să se repete. Discută despre aceste obiecții cu alți colegi din companie. Exersează modul în care vei răspunde atunci când acestea vor apărea. Dacă vei face asta nu doar că vei purta discuția în direcția potrivită, dar vei avea șansa de a-l impresiona pe client cu nivelul tău de pregătire.

Nu o lua personal
– Oamenii au tendința de a lua personal un răspuns negativ. Este posibil, dar se întâmplă foarte rar, ca o obiecție a unui client să fie adresată omului de vânzări. De cele mai multe ori nu este vorba despre tine, deci ego-ul tău nu trebuie să fie afectat, trebuie să rămâi concentrat la situație și să ajuți la rezolvarea problemelor clientului.

Consideră rezistența ca pe o invitație pentru a afla mai multe – E ușor să fi descurajat de obiecții, dar nu permite să se creeze acea liniște ciudată în momentul în care îți pierzi credibilitatea. În schimb, obișnuiește-te să afli mai multe prin întrebările potrivite până ce înțelegi cu adevărat motivul obiecției.

Fii persistent și politicos – Este o diferență foarte mare între timiditate și umilitate. Trebuie să ști când să te retragi, dar menține o atitudine pozitivă. Ține de tine să faci din această experiență una din care poți învăța ceva. Prin acest lucru ai o șansă de a te diferenția de o atitudine indiferentă. Profită de această experiență!

Concentrează-te pe valoare
– De cele mai multe ori obiecția este cauzată de faptul că, clientul nu vede valoarea adevărată a ofertei tale. Este de datoria omului de vânzări să-l ajute pe client să realizeze de ce și cum un „da” îi va ușura viața. Ține minte că valoarea presupune alinierea la obiectivele individuale, cât și la obiectivele organizaționale.

În concluzie, in vânzări, „nu” nu înseamnă neaparat „nu”. De multe ori înseamnă „până acum nu m-ai ajutat destul.”

Despre Vânzări

Domeniul vânzărilor este unul dinamic, în permanenta evoluție, de aceea, dacă ești pasionat de vânzări și vrei sa fii la curent cu toate noutățile, înscrie-te la newsletter-ul nostru.

 

Lasă un comentariu (Nu sunt comentarii)