Utilizați un browser vechi. Vă sugerăm să actualizați browser-ul dvs. pentru a beneficia de o experiență de calitate pe site-ul nostru: Chrome, FireFox, Opera, Safari sau Internet Explorer. [X]

7 adevăruri despre entuziasmul necesar atingerii succesului publicat în: Sfaturi | tag-uri: , , | comentarii: Nu sunt comentarii

7 adevaruri despre entuziasmul necesar atingerii succesului

Dacă vreţi să ajungeţi în topul oamenilor de vânzări sau de afaceri, trebuie să vă dezvoltaţi şi să vă îmbunătăţiţi entuziasmul, atitudinea şi perseverenţa.

Un multimilionar om de afaceri spunea cândva că “entuziasmul în munca este cel mai nepreţuit ingredient al reţetei succesului”.

Pentru a vă dezvolta un entuziasm debordant, respectaţi aceste 7 lucruri esenţiale:

1. Fiţi pasionat de ceea ce faceţi – Dacă nu vă place ce faceţi, apucaţi-vă de un alt tip de job, angajaţi-vă într-o altă companie sau porniţi o nouă afacere. Trebuie să fiţi încântat de ceea ce faceţi, pentru că altfel nu veţi atinge niciodată adevăratul dvs. potenţial.

2. Cunoaşteţi-vă produsul perfect şi fiţi încântat de ceea ce vindeţi – Aveţi încredere în dvs. şi produsul pe care-l vindeţi. Agenţii de vânzări de succes sunt experţi în domeniul lor de activitate. Cunoaşterea produsului nu înseamnă să vă copleşiţi clientul cu date şi statistici care nu îl interesează câtuşi de puţin. Trebuie doar să cunoaşteţi nevoile clientului şi cum poate produsul dvs. să îi aducă beneficii. Apoi folosiţi aceste beneficii pentru a le da acestora motive să cumpere produsul dvs.

Dacă doriţi să fiţi un om de vânzări de succes şi cu o mare încredere în forţele proprii, înarmaţi-vă cu un întreg arsenal de beneficii pentru fiecare client sau situaţie în parte. În timp, veţi realiza că deseori folosiţi mai mereu aceleaşi beneficii. Dar e foarte util să aveţi la îndemână mai multă muniţie decât aveţi nevoie.

Faceţi chiar acum o listă cu 25 de beneficii pe care le oferă produsul dvs. Memoraţi toate cele 25 de beneficii pe care le-aţi notat. Dacă nu aţi găsit 25, mai încercaţi o dată. Ele există cu siguranţă.

3. Folosiţi ceea ce vindeţi – Dacă vindeţi avioane cu reacţie, sunt şanse mari să nu puteţi avea sau folosi produsele pe care le vindeţi. Dar dacă vindeţi autoturisme Dacia, cu siguranţă nu trebuie să vă deplasaţi cu o Toyota. Dacă nu folosiţi produsele pe care le vindeţi, creaţi un sentiment de neîncredere în produsul dvs.

4. Autoentuziasmati-vă permanent – Cum?

  • Păstraţi pe pereţii biroului dvs. şi în agenda zilnică email-uri cu mărturiile clienţilor satisfăcuţi. Uitaţi-vă des peste ele, în special când aveţi de-a face cu cineva care nu vă apreciază eforturile sau când sunteţi cu moralul la pământ.
  • Citiţi zilnic cel puţin 3 pagini dintr-o carte de motivare. Recitiţi-le apoi pentru că mintea omului uita foarte uşor.
  • Deconectaţi-vă ori de câte ori puteţi şi râdeţi din toate inima.

Pe scurt, faceţi tot ce puteţi ca să vă antrenaţi singur şi să vă păstraţi atitudinea, entuziasmul şi motivaţia la cote maxime.

5. Stabiliţi-vă propriile obiective – Bineînţeles, acestea trebuie să fie SMART: Specifice (concrete), Măsurabile, Ambiţioase, Realizabile şi bine definite în Timp.

6. Notaţi-vă zilnic progresele făcute – Ca să conştientizaţi exact ce aţi făcut în ultimele 24 de ore.

7. Răsplătiţi-vă pentru atingerea obiectivelor
– De fiecare dată când atingeţi un obiectiv, acordaţi-vă o călătorie de un weekend la munte sau la mare. Corelaţi în minte munca de zi cu zi cu răsplata de care vă veţi bucura şi veţi deveni mai motivat.

Mircea Enescu

Este trainer senior de vânzări, cu peste 300 de zile de cursuri de vânzări livrate până în prezent. Ceea ce apreciază cursanţii la trainingurile lui Mircea sunt: ♦ realismul şi utilitatea practică imediată a informaţiilor livrate în cadrul cursurilor; ♦ stilul puternic interactiv de susţinere a trainingurilor; ♦ atmosfera destinsă şi relaxantă; ♦ abilitatea lui Mircea de face faţă cu eleganţă şi profesionalism chiar şi celor mai dificili cursanţi fără a afecta atingerea obiectivelor procesului de instruire. La cursurile lui Mircea Enescu descoperi cum să vinzi mai mult, mai repede mai uşor sau primeşti banii înapoi!

 

Lasă un comentariu (Nu sunt comentarii)