Utilizați un browser vechi. Vă sugerăm să actualizați browser-ul dvs. pentru a beneficia de o experiență de calitate pe site-ul nostru: Chrome, FireFox, Opera, Safari sau Internet Explorer. [X]

5 Pași spre marele paradox al succesului în vânzări publicat în: Atitudine, Sfaturi | tag-uri: , | comentarii: Nu sunt comentarii

5 pasi spre paradoxul succesului in vanzari

Ca om de vânzări, ști că va trebui să renunți la câteva dintre plăcutele obiceiuri de a face treabă de birou și că va trebui să înlocuiești acest timp cu” suflecatul mânecilor pentru a suna la rece”. În timp ce te pregătești, începi să simți un gol în stomac, ca și când ceva nu este bine. Îți spui că nu e mare lucru, dar nu poți scăpa de acest sentiment! Ei bine, nu poți scăpa de el deoarece mintea ta îți spune” ATENȚIE: Nu da acele telefoane! Nu mă simt confortabil făcând asta. Sunt obișnuit să fac muncă de birou dimineața.”

Sau, ai lucrat cu un prospect de 2 ani și ai avut în final marea șansă de a-ți prezenta soluțiile și serviciile împreună cu alți 2 competitori viabili. Prospectul îți dă răspunsuri vagi iar tu realizezi că a venit momentul să pui întrebări mai directe, întrebări pe care nu le-ai mai pus până acum. În timp ce ei vorbesc încerci să îți strângi tot curajul din lume pentru a-i întreba ce naiba plănuiesc să facă. Palmele încep să transpire, devii neliniștit și simți că îți vine să vomiți.

E în joc mereu aceeași piesa. Dacă elementul tău de siguranță ca și expert în vânzări, constă în a evita pusul întrebărilor grele, atunci acest fapt este catalogat drept” NESIGUR” de către mintea ta, iar când ieși din zona de confort mintea ta îți va da de știre prin disconfort fizic.

Paradoxul nebunesc în cazul de față este că ști că vrei să dai acele telefoane pentru a-ți mări lista de clienți și pentru a face mai mulți bani și ști că vrei să pui întrebări mai pătrunzătoare și mai eficiente pentru a primi răspunsuri rapide și bune… DAR, nu contează cât de mult vrei să ajungi la un rezultat, dacă este catalogat” NESIGUR” mintea ta va face orice pentru a te ține în frâu.

Apropo de asta, sunt multe alte metode prin care mintea ta încearcă să te oprească să faci ceva ce este nesigur. Există desigur, acel rău de stomac pe care cu toții l-am simțit, dar există și autosugestia negativă și uimitoarele distrageri pe care mintea le poate concepe pentru a-ți prezenta o opțiune sigură.

Așa că, acum înțelegi felul cum mintea funcționează pentru a te proteja. Acum să discutăm despre noi.

Vei avea de ales (întotdeauna vei avea). Alegerea este:

PASIVITATE CONFORTABILĂ VS. DISCONFORT PRODUCTIV

Da. Cam la asta se rezumă totul. Crede-mă, mi-ar fi plăcut ca, confortabilul să ne aducă productivitate, dar în schimb nu o face. Stând confortabil îți va aduce, ști tu, ceea ce ai deja.

Probabil te-ai săturat de clișeul:” După muncă și răsplata!” Dar este pe cât se poate de adevărat datorită modului cum funcționează mintea. Pentru a ajunge la rezultate bune, diferite sau îmbunătățite, va trebui să trecem peste granița disconfortului pe care mintea ta o vede ca fiind” nesigură”.

Partea amuzantă este că, odată ce ai trecut-o, mintea ta va face un popas și va considera” sigurul” ca fiind următoarea destinație.

Vestea bună: Mintea ta te va urmări oriunde vei merge.

Vestea proastă: Oriunde te vei afla mintea ta va pune bazele unei” ZONE SIGURE.”

Ce înseamnă asta? Să treci peste aceste bariere reprezintă o luptă continuă atât timp cât vrei să realizezi mai mult decât ai acum.

Așadar, ce poți sa faci începând chiar de acum?

1. Ai făcut deja primul, dacă nu cel mai important pas.
Acesta este că acum ești conștient de ce simți ”acel sentiment” când vei începe să ieși din zona de confort.

2. Trebui să înțelegi că mintea ta nu încearcă să te ajute să ieși din” ZONĂ SIGURĂ” spre o nouă destinație.
Va încerca să te te țină ACOLO UNDE EȘTI!

3. Decide dacă îți dorești cu adevărat…

Dorința de a acționa și de a simți,” DISCONFORTUL CONSTRUCTIV” de îndată ce zona asta nouă va deveni un loc sigur.

4. Trebuie să îți răsufleci mânecile!
Da! Luptă împotriva semnalelor de alarmă ale minții și mergi mai departe (chiar dacă vrei să existe vreun medicament sau ceva magic, însa nu există).

5. Regândește-ți spectrul de sentimente.
În schimbul catalogării drept ”disconfort” privește-l că pe un pas necesar spre un rezultat final. Asta ajută punând disconfortul într-o lumină pozitivă în detrimentul rămânerii de partea negativă a sintagmei ”chiar acum”.

Cam asta este.

Este ironic cunoscând faptul că mintea ta proprie încearcă să facă orice pentru a te ajuta, dar câteodată poate fi cea care te ține deoparte. Mintea este o uimire științifică și poate fi cel mai bun aliat sau prieten dar așa cum ai aflat acum, poate fi și cel mai mare dușman încercând să te rețină pentru a nu ajunge pe culmile cele mai înalte ale succesului dorit și meritat.

Mark Heerema

La vârsta de 21 de ani, Mark, câștiga minimul pe economie ambalând produse. Disperat, el a încercat să intre în domeniul vânzărilor. Fără experiență în acest domeniu, fără training el a reușit să doboare recordurile unei firme în vânzări înainte să împlinească 24 de ani iar în curând s-a văzut în postura de a conduce departamentul de vânzări a unei companii care avea cifra de afaceri de 90 milioane de dolari pe an. Apoi, folosind aceleași secrete și principii care l-au ajutat să devină un om de succces, a ajuns la o cifră de afaceri de 3 milioane de dolari în doar 3 ani pornind o companie de la zero.

 

Lasă un comentariu (Nu sunt comentarii)