Utilizați un browser vechi. Vă sugerăm să actualizați browser-ul dvs. pentru a beneficia de o experiență de calitate pe site-ul nostru: Chrome, FireFox, Opera, Safari sau Internet Explorer. [X]

Educaţia, Antrenamentul şi Performanţa publicat în: Management, Sfaturi | tag-uri: , , | comentarii: Nu sunt comentarii

Educatia, antrenamentul si performanta

Să le luăm în ordine inversă.

Performanţa. Întotdeauna trebuie măsurată pentru a fi evaluată. Criteriile măsurilor sunt stabilite pentru fiecare domeniu de activitate în parte. În economie specialiştii urmăresc elemente de bază cum ar fi: profitul, cifra de afaceri sau trendul celor două în timp. Analiza acestora indică performanţa sau lipsa ei pentru o organizaţie. În afara cazurilor speculative sau conjuncturale, performanţa pe termen lung se obţine prin oameni. Pregătirea, calitatea şi determinarea lor sunt factori decisivi pentru atingerea performanţei.

Există oameni talentaţi. Şi la ceea ce sunt buni, cu greu pot fi depăşiţi. Din păcate însă, într-o organizaţie nu pot fi numai oameni talentaţi. Unii se pricep mai bine, alţii mai puţin. Asta este realitatea şi nu are rost să nu o luăm în considerare. Şi cei care se pricep mai puţin, pot să crească prin practică. Făcând zi de zi o activitate, cu timpul o vor face din ce în ce mai bine. Inevitabil vor progresa. Şi vor progresa cu atât mai mult cu cât vor fi preocupaţi de progres. Pentru că dacă activitatea zilnică este percepută ca o obligaţie, uneori chiar neplăcută, va interveni rutina care va distruge totul. Şi aici intervine antrenamentul. Exerciţiul. Util, doar în măsura în care este făcut conştient şi orientat către obiectiv. Pe vremea când făceam sport de performanţă aveam un prieten şi el sportiv, pe care îl băteam de câte ori jucam cu el. Întotdeauna îmi spunea: „Dacă m-aş antrena şi eu cât te antrenezi tu, sigur te-aş bate!”. Poate avea dreptate, poate nu. Ceea ce ştiam însă cu siguranţă amândoi era că datorită antrenamentului meu intens, performanţa era de partea mea. Şi cine ştie, poate că el era chiar mai talentat?

Ca să ne antrenăm, trebuie să ştim cum şi pentru ce. Aici intervine educaţia. Ea poate fi făcută în multe feluri. Fie în interiorul organizaţiei, fie cu specialişti din afară. Aşa au apărut cursurile. Cele bune, corect implementate într-o organizaţie, sunt chiar utile. De ce corect implementate? Pentru că nu este suficient ca un curs să fie bun. În acest stadiu este ca un documentar de pe National Geografic. Foarte interesant, dar după o săptămână sau două informaţia se pierde. Dacă nu este stabilit, implementat şi urmărit programul ulterior de antrenament, performanţa nu va fi niciodată atinsă. Şi noi asta vrem: performanţă.

Deja suntem in Europa. Românescul „merge şi aşa”, este de domeniul trecutului. Dacă vrem să concurăm cu economii dezvoltate trebuie să comparăm performanţa noastră cu a lor. Talentul nu mai este suficient. Sistemul, metoda şi mentalitatea primează. Ele se îmbunătăţesc, se transformă şi se aplică prin educaţie.

Depinde de noi toţi să vedem ce metode de educaţie şi de antrenament putem găsi pentru a fi mâine mai buni ca azi.

Negociere.ro

Resources, Development & Ideas este prezentă pe piaţa de training şi consultanta din România din 2002.

RDI s-a diferențiat încă de la început, datorită preocupării pe care o are în promovarea pe piaţa românească, a noilor tendinţe şi concepte în negociere.

În ultimii zece ani RDI a organizat peste 300 de module, pe diverse teme, pentru un număr de peste 5000 de cursanţi.

Pentru că performanţa individuală duce la performanţă companiei, consultanţii RDI ştiu că experienţa şi practica fac diferenţa, de aceea sunt mereu într-o continuă dezvoltare şi îmbunătăţire a capabilităţilor pe care le au.

RDI răspunde clienţilor cu soluţii complexe, îmbinând consultanta, training-ul şi coaching-ul, adaptându-şi abordarea conform cerinţelor fiecărui client. Programele RDI asigura eficienta investiţiei pe baze demonstrabile.

 

Lasă un comentariu (Nu sunt comentarii)

 

Publicitate

Dacă dorești publicitate pe acest site, te rugăm să ne trimiți un e-mail completând formularul de contact. Aceasta este oferta noastră.